Endringer i hvitvaskingsreglene

Finansdepartementet har sendt på høring et forslag til endringer i hvitvaskingsloven og -forskriften, blant annet om høyrisikoland, avvikling av kundeforhold og rapporteringsplikt for samvirkeforetak som tar imot innskudd.

Det presiseres dessuten at revisorer og regnskapsførere kan utveksle informasjon om rapportering som gjelder felles klient (unntak fra avsløringsforbudet). Vi legger til grunn at dette gjelder også i dag.

Et av tiltakene som foreslås for høyrisikoland, er at tilsynsmyndigheten kan ilegge utvidede krav til eksternrevisjon for filial eller datterforetak i slike land.

Forslaget vil gjennomføre utestående deler av EUs femte hvitvaskingsdirektiv. I tillegg foreslås det utfyllende forskrifter på bakgrunn av erfaringer siden ny hvitvaskingslov trådte i kraft i 2018. Forslaget er utarbeidet av Finanstilsynet.

Frist for å gi høringssvar er 23. mars 2020.

Har du innspill til oss?

Hvis du har innspill til Revisorforeningen om denne saken, kan du registrere dette i spørretjenesten (medlemmer) eller kontakte

Espen

Knudsen