DnR-konferansen tilbake til gamle høyder

DnR-konferansen - bransjens viktigste faglige og sosiale møteplass - er tilbake etter to års pandemipause. 450 deltakere var på plass da konferansen åpnet på Gardermoen i dag.

Publisert:
LYS367462__C9A2126-lpr.JPG
Mørke skyer på himmelen. Sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum, ga innblikk i konjunkturutviklingen og hvordan han ser på den økonomiske situasjonen fremover. Konklusjon: Det blir humpete.

- Det er bare helt fantastisk å være tilbake med et deltakerantall som mer enn matcher det vi hadde før pandemien, sier adm. direktør Karen Kvalevåg. Dette viser at det er behov for både fysiske og digitale kurs. Og så er det veldig godt å kunne møte revisorlaget igjen, løfte frem og diskutere de viktige sakene for bransjen, mingle og kose oss med gode bransjekollegaer, sier Kvalevåg.

Rikets tilstand

Sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum, tok forsamlingen med på en tankevekkende tur gjennom internasjonale og nasjonale konjunkturer, og ga et lynkurs i økonomiske realiteter. Hans prediksjon var at jobben med å få ned inflasjonen kommer til å gjøre vondt både for folk flest og for næringslivet.

LYS367521__C9A2250-lpr (1).jpg
Managing partner i PwC og tidligere styreleder i Revisorforeningen, Leif Arne Jensen, snakket med sterkt engasjement om verdien av revisjon og hvilke enorme muligheter bransjen står overfor i årene som kommer.

Verdien av revisjon

Tidligere styreleder og managing partner i PwC, Leif Arne Jensen, snakket om verdien av revisjon og behovet for å øke kunnskapen om revisors samfunnsrolle, samt betydningen av revisjon for det norske tillitssamfunnet. Og hvilke enorme muligheter som ligger i det grønne skiftet. Ingen andre har samme posisjon som vår bransje, med uavhengighet, integritet og kompetanse både på finansiell og ikke-finansiell rapportering, sa han blant annet.

LYS367467__C9A2151-lpr.jpg
God vekst. Adm. direktør Karen Kvalevåg i Revisorforeningen ga blant annet innblikk i nøkkeltall for revisjonsbransjens utvikling.

Revisjonsbransjen vokser

Adm. direktør Karen Kvalevåg ga forsamlingen innblikk i nøkkeltall for bransjen. Vi har igjen hatt et år med god vekst. Samlet økte inntektene med 8,2 prosent fra 2020 til 2021, og vi omsatte i fjor for 16,7 milliarder kroner. For første gang passerte vi også 10.000 ansatte. Veksten var på hele 4 prosent fra 2020 til 2021.

LYS367525__C9A2281-lpr (1).jpg
Revisorforeningens kommunikasjons- og strategidirektør Cathrine Torp ga deltakerne en sniktitt på andre del av revisorbransjens omdømmekampanje.

Omdømmekampanjen

Andre puls i omdømmekampanjen dras i gang 5. september. Revisorforeningens kommunikasjons- og strategidirektør Cathrine Torp ga forsamlingen en forhåndskikk på kampanjeuttak og planer for neste runde.

IMG_85591 (2).jpg
Øystein Pettersen på besøk hos Revisorforeningens konferanseverter.

Plenumsseansen andre del var en motiverende time med tidligere ski-ess og olympisk gullmedaljevinner, Øystein Pettersen. Han utfordret: På ett eller annet vis vil vi alle lykkes. Men hvor bevisst er du på hva du vil lykkes med, og hva du gjør for å oppnå akkurat dette? Han tok salen med storm.

På DnR-konferansens første dag var det i tillegg en rekke parallelle kurssesjoner og en festaften med Nicolay Ramm som konferansier.

DnR-konferansen går over to dager og avsluttes torsdag 1. september.