Ca. 1200 norske foretak vil bli direkte omfattet av de nye reglene for bærekraftsrapportering. Behovet for økt kompetanse er stort, og derfor er vi glade for å introdusere kull 6 av Akademiet for bærekraftsrapportering, med oppstart tirsdag 11. mars 2025.
Overnatting og middag
For de som ønsker det tilbyr vi overnatting og middag. Dette har vært et attraktivt tilbud på alle tidligere kull fordi det gir rom for ytterligere diskusjoner, og knytter bånd mellom deltakere i samme situasjon.
Overnatting på The Hub og påmelding til middag på hotellet bestiller du separat - priser for overnatting og middag står i bestillingsskjemaet. Rom og middag betales i utgangspunktet av den enkelte ved utsjekk. Ønsker du å betale via faktura på forhånd, fyll ut fakturadetaljer for dette. Rom og middag er bindende, men kan avbestilles uten kostnad frem til 31 dager før ankomst.
Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er gjennomført i europeisk lov, og her hjemme har Finansdepartementet lagt opp til at norsk innføring skal speile den trinnvise innføringen i EU. Det betyr at mange norske foretak har en stor jobb foran seg, da direktivet innebærer omfattende rapporteringskrav.
I tillegg vil selskaper som ikke direkte er omfattet, også måtte forholde seg til standardene. Det kan enten være som følge av at virksomheten selskapene driver, inngår i en verdikjede som trenger informasjonen, eller at selskapene må oppgi bærekraftsinformasjon for å få finansiering.
Rundt 2500 deltakere har så langt hatt gleden av å gå på Akademiet for bærekraftsrapportering og fått en konkret og grundig innføring i de nye bærekraftsrapporteringsstandardene fra EU.
Samlinger og program Akademiet kull 6
Samling 1: tirsdag 11. og onsdag 12. mars 2025
- Introduksjon til CSRD og ESRS
- Gjennomgang av det regulatoriske landskapet i Norge
- ESRS 1 General Requirements - dobbel vesentlighet
- ESRS 2 General disclosures
- CSDDD Aktsomhetsdirektivet
- ESRS G1 Business Conduct
- Forventninger til styrenes arbeid med bærekraftsrapportering
- Intern kontroll, selskapsledelsens rolle
- Praktiske erfaringer fra rapporterende selskap
Samling 2: tirsdag 1. og onsdag 2. april 2025
- Klimarisiko
- ESRS E1 Climate Change
- ESRS E2 Pollution
- Finanstilsynet
- Naturrisikoutvalget
- ESRS E3 Water and Marine resources
- ESRS E4 Biodiversity & ecosystems
- ESRS E5 Circular economy
- Praktiske erfaringer fra rapporterende selskaper
Samling 3: tirsdag 6. og onsdag 7. mai 2025
- ESRS S1 Own workforce
- ESRS S2 Workers in the value chain
- ESRS S3 Affected communities
- ESRS S4 Consumers and end-users
- Praktiske erfaringer fra rapporterende selskaper
- Taksonomiforordningen
- Attestasjon av bærekraftsrapportering
- Avslutning av Akademiet
Akademiet kull 6 gir totalt 42 timer etterutdanning når alle samlinger er fullført.
- For revisor: 39 timer Bærekraftsrapportering og 3 timer Attestasjon av bærekraftsrapportering.
- For regnskapsfører: 42 timer Annet.
Akademiet for bærekraftsrapportering gir deg som er statsautorisert revisor tilstrekkelig etterutdanningstimer til å kunne søke Finanstilsynet om å bli bærekraftsrevisor. Tittelen bærekraftsrevisor kan bare benyttes av statsautorisert revisor med tilleggsgodkjenning som bærekraftsrevisor.
Praktisk informasjon
Tid og sted
- Akademiet går over seks kursdager fordelt på to dager i mars, april og mai 2025.
- Akademiet starter kl. 09:00 og avsluttes kl. 16:00 alle dager på Clarion Hotel The Hub, Biskop Gunnerus gate 3, 0155 Oslo.
- Påmeldingsfrist til kull 6 er lørdag 1. februar 2025. Påmelding er bindende, se våre kjøpsvilkår kurs.
Adkomst
The Hub ligger sentralt ved Jernbanetorget i Oslo sentrum. Vi oppfordrer til å benytte kollektive transportmidler til hotellet.
Parkering The Hub
Det er parkering under hotellet. Innkjøring fra Skippergata. Parkeringen driftes av OnePark. For vilkår og priser se OnePark.
Akademiet for bærekraftsrapportering er et opplærings- og utdanningstilbud til norsk næringsliv og revisorer. Akademiet tilbyr en grundig gjennomgang av de kommende europeiske standardene for bærekraftsrapportering (ESRS) samt relevant tilliggende regulering fra Norge og EU.
Det vil være mulighet til å stille spørsmål til foreleserne og utveksle erfaringer med rapporterende selskaper. Akademiet vil også ha praktiske eksempler fra ledende store norske børsnoterte foretak, og det vil være mulighet til å mingle og utvide sitt nettverk.
ESRS-ene utgjør hovedfokuset på Akademiet for Bærekraftsrapportering. Se oversikt over ESRS (pdf).
Akademiet kull 6 vil gi totalt 42 etterutdanningstimer med en fordeling mellom 39 timer «Bærekraftsrapportering" og og 3 timer "Attestasjon av bærekraftsrapportering" for revisor, og 42 timer "Annet" for regnskapsfører.
Akademiet er et samarbeid mellom Revisorforeningen og de fem største revisjonshusene i Norge: BDO, Deloitte, EY, KPMG og PwC. Disse revisjons- og rådgivningshusene innehar de klart beste kompetansemiljøene innenfor bærekraftsrapportering i Norge, og deres rådgivere og revisorer vil forelesere i de forskjellige temaene på akademiet.
I tillegg vil Akademiet ha gjesteforelesere fra norsk næringsliv og i visse tilfeller akademia. Revisorforeningen vil være vertskap og konferansier.
Kontakt oss
- Spørsmål om overnatting og middag, kontakt Rønnaug Eike, e-post [email protected]
- Spørsmål om Akademiet for bærekraftsrapportering kull 6, kontakt [email protected]