Rapportering av etterutdanning til Finanstilsynet skjer på forespørsel

Statsautoriserte revisorer bør være forberedt på mulig forespørsel fra Finanstilsynet i 2025 om oppfyllelse av etterutdanningskravene. Vi minner om at du må påse at du oppfyller etterutdanningskravet for perioden 2022-2024 innen 31.12.2024.

Publisert:

Rapportering på Finanstilsynets forespørsel

Rapportering av oppfyllelse av etterutdanningskravene skjer på Finanstilsynets forespørsel. Finanstilsynet benytter som hovedregel digital postkasse, hvis du har opprettet slik. Du må likevel være forberedt på at Finanstilsynet benytter den adressen du til enhver tid er oppført med i folkeregisteret. Det er viktig at du sørger for å motta post som sendes til begge disse adressene.

Rullerende treårsperioder - 120 timer - alle fagområder tilstrekkelig dekket

Som statsautorisert revisor skal du til enhver tid ha gjennomført minst 120 timer relevant etterutdanning i løpet av de tre foregående kalenderårene eller i løpet av det inneværende og de to foregående kalenderårene. Det er ikke tallfestede timekrav for enkeltfag, men alle fagområdene finansregnskap, revisjon, verdsettelse og analyse, skatte- og avgiftsrett og foretaksrett må være dekket. Dere som har tilleggsgodkjenning som bærekraftsrevisor må i tillegg ha dekket fagområdene bærekraftsrapportering og attestasjon av bærekraftsrapportering. De nærmere kravene til innholdet i, og dokumentasjon av, etterutdanningen fremgår av revisorloven § 5-1. Les mer om kravene i § 5-1 på:

Nylig blitt godkjent?

Kravet inntrer fra og med det fjerde årsskiftet etter at revisoren første gang ble registrert som statsautorisert revisor (eller registrert revisor). Din registreringsdato fremgår i virksomhetsregisteret. Det vil si at hvis din registreringsdato er i 2021 skal du dokumentere etterutdanningen første gang ved utløpet av 2024.

Foreldrepermisjon?

Ved avvikling av foreldrepermisjon utover seks måneder utvides perioden til fire år. 

Revisorforeningens kurs - husk å fullføre påmeldte eKurs

En samlet kursrapport for Revisorforeningens kurs er tilgjengelig for medlemmer og/eller Rekomp-abonnenter:

Kursrapporten er dokumentasjon både som kronologisk oversikt og samlet kursbevis. Du trenger ikke oppbevare det enkelte kursbevis for Revisorforeningens kurs i tillegg til kursrapporten.

På samme side finner du en kursrapport for dine egenregistrerte kurs, i tillegg må du ha deltakerbevis for din deltakelse, utarbeidet av kursarrangøren.